Lekker en gezond: fris komkommersoepje met gerookte zalm van Sandra Bekkari
Ervoor had je al niet de beste dag. Maar erna voel je je ook niet beter. Als het toch niet helpt, waarom zoeken we dan steeds weer troost in chips of chocolade? En hoe voorkom je zo’n eetbui? In ons juninummer delen we heel wat tips en tricks. Sandra Bekkari vult aan met vijf verantwoorde recepten.

Ingrediënten:
• 1 komkommer
• 1/2 avocado
• 1 el Griekse yoghurt
• 1 el limoensap
• 1/2 lente-uitje
• 1 sneetje gerookte zalm
• Enkele takjes verse dille
• 1/2 kl roze peperkorrels
• Peper en zout
Bereiding:
1. Spoel de komkommer, snijd in stukken en doe in de blender. Maak de lente-ui schoon, snijd in stukjes en voeg bij de komkommer.
2. Voeg het vruchtvlees van de avocado, de Griekse yoghurt en het limoensap toe en mix alles glad. Kruid met peper en zout.
3. Giet de soep in de kommetjes en werk af met wat gerookte zalm, verse dille en roze peperkorrels.
Tip: Geen fan van gerookte zalm? Dit soepje is ook lekker met parmaham.