Lekkerder dan omelet: frittata met spinazie en aardappelen

doorValérie Wautersop 28/12/2016

Een ideaal gerecht om mee te nemen naar een potluck of vriendenfeestje: een hartige frittata om gezellig samen op te peuzelen.

Dit heb je nodig:

  • 150 g vastkokende aardappelen, in kleine blokjes
  • 40 g spinazie
  • 1/2 courgette, in blokjes
  • 1 rode ui, in ringen
  • 1 el gedroogde oregano
  • 4 eieren
  • 30 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 dl groentebouillon
  • olijfolie extra vierge
  • peper & zout

Zo ga je aan de slag:

Stap 1: Verwarm wat olijfolie in een pan en bak de aardappelblokjes. Blus met de bouillon en laat koken tot bijna alle bouillon verdampt is.
Stap 2: Giet er opnieuw wat olijfolie bij en voeg de uiringen en courgette toe. Bak een 3-tal minuten. Kruid met wat oregano, peper en zout.
Stap 3: Voeg de spinazieblaadjes toe en roer tot ze geslonken zijn. Klop de eieren los, giet over de spinazieblaadjes en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Laat 10 minuten, met deksel op de pan, bakken tot het ei gestold is. Strooi er nog wat Parmezaanse kaas over.

TIP: Dit bijgerecht kan je ook klaarmaken in een gourmetpannetje!