Recept van de dag: Lichte pastasalade met groene asperges en kruidenroom
Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten * 603 kcal
Dit heb je nodig:
- 250 g groene asperges
- 150 g sperziebonen
- 150 g penne
- 30 g pijnboompitten
- 10 g basilicum
- 10 g dille
- 100 ml lichte room
- 40 g parmezaan
- peper en zout
Zo ga je aan de slag:
1. Snij het houterige deel van de groene asperges weg en snij ze in stukjes van 3 centimeter. Snij de uiteinden weg van de boontjes en halveer ze.
2. Breng een pot gezouten water aan de kook en voeg de penne toe. Voeg na 5 minuten ook de boontjes en de asperges toe. Laat nog 6-7 minuten koken. Giet samen af en spoel onder koud water.
3. Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof tot ze beginnen te kleuren.
4. Snij de helft van de basilicum en alle dille heel fijn en meng met de lichte room, de helft van de parmezaan en peper en zout in een kommetje. Je kan ook de kruiden in een blender doen samen met de lichte room en de geraspte parmezaan en tot een mooie groene saus mixen. Meng de saus door de pasta en groenten en kruid met peper en zout. Werk af met de geroosterde pijnboompitten, basilicumblaadjes en de rest van de parmezaan.
Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 1 juni (12u 's middags) tot en met donderdag 8 juni 's middags 12 u. Levering op maandag 12 juni. Bestellen kan via deze link.