Maak je bananenbrood extra smeuïg en voedzaam met deze ingrediënten

doorValérie Wautersop 26/08/2019

Bananenbrood is een hemels gebak, perfect als guiltfree toetje of tussendoortje in de brooddoos. En met walnoten en sinaasappel in het beslag, krijg je een voedzamer broodje dat smelt in de mond.

Voor 4 personen:

2 bananen
250 g bloem
2 tl bakpoeder
225 g suiker
1 perssinaasappel
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
120 g zure room
50 g walnoten, grof gehakt
100 g boter, op kamertemperatuur

Zo ga je aan de slag:

1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Rasp de schil van de sinaasappel en pers ze uit. Verwarm het sap met 25 g suiker op een laag vuur tot de suiker is opgelost.
2. Zeef ondertussen de bloem met het bakpoeder. Meng de boter, de resterende suiker en de vanillesuiker tot een glad mengsel. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Schep er de zure room en de bloem onder en meng goed.
3. Pel de bananen en prak ze fijn. Schep samen met het sinaasappelrasp en de noten door het beslag. Giet het beslag in een beboterde en met bloem bestoven cakevorm. Giet er de sinaasappelsiroop over. Zet 50 minuten in de oven. Laat de cake afkoelen in de vorm.