Maak van een gewone cake een wauw-cake met deze simpele twists

doorValérie Wautersop 15/04/2019

Cake is heerlijk, maar pas echt wauw als de smaak interessanter is dan gewoon 'zoet'. Voeg een crumble van gemberkoekjes en hazelnoten en sinaasappelsap toe, et voilà: je smult van cakejes die uit de (tul)band springen.

Voor 6 personen:

180 g bloem
2 tl bakpoeder
170 g boter, gesmolten
100 g hazelnoten, grofgehakt
50 g gemberkoekjes, grofgehakt
3 eieren
150 g yoghurt op Griekse wijze
1 zakje vanillesuiker
200 g suiker
60 g cacaopoeder
80 ml sinaasappelsap
250 g pure chocolade
250 ml slagroom
zout
boter

Zo ga je aan de slag:

1. Verwarm de oven voor op 190°C. Klop de eieren onder de yoghurt. Doe de bloem, het cacaopoeder, het bakpoeder en een snufje zout in een andere kom.
2. Mix de boter met de suiker en vanillesuiker tot een luchtig mengsel. Giet er het eimengsel al mixend bij. Voeg het bloemmengsel in delen toe en mix verder op de laagste stand. Meng de hazelnoten en de gemberkoekjes samen met het sinaasappelsap onder het beslag.
3. Vet 6 tulbandvormpjes in met boter en bestuif met bloem. Giet het beslag in de vorm en strijk het oppervlak glad met een spatel. Zet ongeveer 50 minuten in de oven. Haal daarna uit de oven en laat 5 minuten afkoelen. Haal uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.
4. Breng de room tot net onder het kookpunt. Voeg de chocolade toe en laat al roerend smelten. Laat even afkoelen en giet vervolgens over de cakejes. Werk eventueel nog af met extra gehakte hazelnoten.