Makkelijk! Zo maak je lekkere veganistische desserts

doorValérie Wautersop 14/01/2017

Of je nu zelf veganist bent, of je veganistische nichtje over de vloer krijgt: het dessert is ongetwijfeld het moeilijkste deel van de maaltijd om te bereiden zonder dierlijke producten. Met deze swaps lukt het je echter zonder problemen.

Gebruik kokosyoghurt in plaats van gewone yoghurt
Kokosyoghurt is niet alleen heerlijk, maar ook het ideale vervangproduct voor gewone yoghurt in je recepten. Kokosyoghurt is heerlijk smeuïg, en maak van elk recept een topper.

Gebruik agarpoeder in plaats van gelatine
Niet iedereen is ervan op de hoogte dat ook in gelatine dierlijke bijproducten zitten. Gebruik in plaats hiervan agarpoeder, dat je in de biowinkel kan vinden. 1 theelepel agarpoeder is gelijk aan 1 theelepel gelatine.

Gebruik cashewnoten in plaats van roomkaas
Roomkaas kan je in recepten perfect vervangen door een crème van cashewnoten. Om cashewcrème te maken laat je 120 gram cashewnoten een nacht weken in water. Giet het weekwater vervolgens weg, voeg een 3-tal lepels sojamelk toe en mix in de keukenmachine tot een gladde crème.

Gebruik amandelmelk in plaats van gewone melk
Een makkelijkere swap dan deze is haast niet te vinden. Amandelmelk is heerlijk, en de perfecte vervanger voor gewone melk van dierlijke oorsprong.

Gebruik bananen of lijnzaad in plaats van eieren
Eieren kan je in een recept vervangen door verschillende ingrediënten, en veel hangt af van wat je juist aan het koken bent. Ben je aan het bakken, dan kan je eieren meestal vervangen door 1 eetlepel lijnzaad te mengen 3 eetlepels tot het geheel een gelatine-achtige structuur krijgt. Bananen en appelmoes kunnen in zoete desserts ook perfect gebruikt worden ter vervanging van eieren.