Makkelijker en mager alternatief voor quiche? Deze onweerstaanbare Spaanse tortilla

doorValérie Wautersop 11/03/2019

Een quiche zonder melk, room en deeg? Dan beland je bij een heerlijke Spaanse tortilla. Wij geven de zuiderse omelet een twist en vervangen de aardappelen door hun zoete variant. Yum!

Voor 4 personen:

1 grote zoete aardappel, in blokjes
1 preiwit, in halve ringen
1 teentje knolfook, geplet
150 g serranoham, in reepjes
olijfolie
6 eieren
peper en zout
2 tl paprikapoeder

Zo ga je aan de slag:

1. Verhit een scheutje olijfolie in een kleine, diepe antikleefpan en fruit de knoflook op een zacht vuur 1 minuut aan alvorens de zoete aardappel en prei toe te voegen. Roerbak 5 minuten.
2. Bak ondertussen in een ander pannetje de serranoham knapperig.
3. Kluts de eieren los en kruid royaal met peper, zout en paprikapoeder.
4. Voeg de ham aan het groentemengsel toe en giet er de eieren overheen. Laat op een zacht vuur ongeveer 10 minuten garen.
5. Haal de pan van het vuur, leg een groot bord over de pan (bord moet groter zijn dan de pan) en draai met een krachtige beweging om. Schuif nu de tortilla voorzichtig opnieuw in de pan om zo ook de onderkant te garen. Leg na 1 à 2 minuten opnieuw het bord over de pan en draai om. Serveer onmiddellijk.