Mama verrassen met chocolade en aardbeien? Serveer haar dit liefdevolle dessertje

doorValérie Wautersop 09/05/2019

Zondag verdient je mama het om verwend te worden. Schotel haar daarom haar favoriete zoetigheden voor: aardbeien en (witte!) chocolade, samengebracht in dit poepsimpele en zomerse dessertje. Zó lekker!

voor 4 personen:

500 g aardbeien, gewassen & kroontjes verwijderd
2 el citroensap
3 el olijfolie
1 tl honing
40 g witte chocolade, fijngeraspt
handvol basilicumblaadjes
200 ml yoghurt op Griekse wijze
60 g suiker + 100 ml water
1 limoen, geperst
peper

Zo ga je aan de slag:

1. Breng de suiker met 120 ml water aan de kook. Zet het vuur laag en laat zachtjes inkoken tot siroop. Laat afkoelen. Meng de siroop onder de yoghurt en roer er het limoensap onder. Giet dit mengsel in een ondiep plastic doosje en zet minstens 4 uur in de vriezer.
2. Snijd de aardbeien in dunne plakjes en verdeel de plakjes over 4 borden.
3. Klop het citroensap met de olijfolie en de honing los. Druppel dit over de aardbeien. Schraap de granita los met een vork en schep een lepel op de carpaccio. Werk de carpaccio verder af met het basilicum en de chocolade.