Met deze briljante truc krijg je weer bubbels in je fles champagne

doorNele Annemansop 24/12/2018

Toegegeven: wij zijn echte cava- én champagnelovers (en als zeker met de feestdagen), dus in theorie hebben we er weinig moeite mee om zo’n fles in een keer op te drinken. Toch zijn er ook momenten (ja, ze bestaan) dat hij niet helemaal leeg raakt. Hier een geniale truc om je geliefkoosde drankje opnieuw om te toveren tot zijn bruisende glorie.

Wat heb je nodig?
Een fles champagne (of andere soort bubbels) die nog niet zo lang open is en één rozijn.

Wat moet je doen?
Laat de rozijn in de fles vallen, wacht enkele minuten en ta-da: je fles bubbels bruist weer alsof je ze net ontkurkt hebt.

Waarom werkt het?
De overgebleven koolstofdioxide in de fles klampt zich vast aan de ribbels van de rozijn, komt vervolgens weer in de vloeistof terecht met een bruisend effect als resultaat. Cheers!