Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Met deze tips blijft je fruit langer vers

doorSarah Van De Vijverop 17/06/2017

Je kent het wel: in de winkel slaat de -gelukkig gezonde!-honger plots toe en voor je het weet liggen er vier verschillende soorten fruit in je winkelmandje. Eenmaal thuis zit je met een probleem, want hoe houd je nu al dat fruit zo lang mogelijk – en op de juiste manier - vers?

Voor de hap

  •  In de koelkast

Heel wat fruit kan je makkelijk en zonder extra moeite gewoon in de koelkast bewaren. Dit is het geval voor: appelen, peren, druiven, meloenen, mango’s, kersen (indien ze in een kommetje zitten) en kiwi’s.

Sommige soorten hebben echter meer ‘verzorging’ nodig. Vooraleer je deze fruitsoorten in de koelkast legt, moet je goed controleren of ze geen rotte stukjes bevatten. Dit doe je bij frambozen, braambessen, aardbeien en bosbessen. Doe ze weer in de geperforeerde verpakking en stop ze in de ijskast.

De alom gekende avocado heeft een echte vip behandeling nodig. Enkel als het steenvrucht rijp is, mag die de koude tegemoet. Anders moet hij nog even rijpen op het aanrecht.

  • Uit de koelkast

Bananen, appelsienen en ananas kan je gewoon op het aanrecht of in de fruitmand bewaren.

Na de hap

Alle fruit –behalve de besjes, aardbeien, kersen en druiven, want die kunnen terug in het doosje – kan je beter in plasticfolie wikkelen, zodat ze langer vers blijven en niet bruin worden. Als je een halve avocado overhoudt, kan je met een beetje citroensap voorkomen dat die verkleurt. Daarna doe je er ook plasticfolie rond en bewaar je hem in de koelkast.