Met maar drie ingrediënten maak je deze taartjes voor een lichte lunch

doorValérie Wautersop 13/08/2018

Bladerdeeg, ricotta en kerstomaatjes. Meer hoef je niet in te slaan om deze hartige, lichte taartjes te maken. De oven in, afwerken met oregano, olijfolie en peper en zout en klaar is die heerlijke lunch!

Dit heb je nodig voor 6 personen:

Voor de tomaten:
500 g kerstomaatjes, gehalveerd
1 tl gedroogde oregano
peper en zout
olijfolie

Voor de bladerdeegtaart:
1 vel bladerdeeg
250 g ricotta
1 tl gedroogde oregano
peper en zout

Zo ga je aan de slag:

Voor de tomaten:
1. Verhit de oven voor op 100°C.
2. Leg de kerstomaatjes, met het snijvlak naar omhoog, op een met bakpapier beklede ovenplaat.
3. Besprenkel met de oregano, peper en zout en een een beetje olijfolie. Laat ongeveer 1,5 à 2 uur in de oven drogen.
4. Haal de kerstomaatjes uit de oven en laat even afkoelen.

Voor de bladerdeegtaart:
1. Verhit de oven voor op 200°C.
2. Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat en prik er met een vork gaatjes in.
3. Besmeer met ricotta en besprenkel met de oregano, peper en zout.
4. Bak de taart in ongeveer 25 à 35 minuten goudbruin.
5. Haal de taart uit de oven en beleg met de kerstomaatjes. Besprenkel met wat olijfolie en serveer.