Mocktailmaand: Raspberry Mint Limeade

doorNele Annemansop 25/02/2017

Meer dan 122.000 Belgen doen mee aan Tournée Minérale. Reden genoeg voor ons om de alcoholische cocktailrecepten een maandje aan de kant te schuiven en te vervangen door een alcoholvrije - maar daarom niet minder lekkere - variant.

Foto: delishknowledge.com

Dit heb je nodig voor 6 glazen:

  • 300 g bevroren frambozen
  • 360 ml water
  • 50 g rietsuiker
  • 8 takjes munt
  • 240 ml versgeperst limoensap
  • 720 ml bruiswater

Voor de garnering:

  • Enkele munttakjes
  • Schijfjes limoen

Zo ga je aan de slag:

Leg de bevroren frambozen in een steelpan. Voeg het water en de suiker toe en breng aan de kook op een middelhoog vuur. Verlaag daarna naar een matig vuur. Laat ongeveer 5 minuten sudderen totdat de bessen heel zacht en bijna opgelost zijn. Roer de takjes munt erbij en haal de pan van het vuur. Laat afkoelen en haal de munttakjes eruit. Mix het geheel met een blender of staafmixer voor een dikkere structuur, of zeef het voor een gladdere structuur. Roer daarna het limoensap erbij. Verdeel het sap over zes glazen en vul ze aan met bruiswater, enkele takjes munt en een schijfje limoen.