Niet aangebrand, wel hemels lekker: ken jij zwarte tortelloni al?

doorValérie Wautersop 08/04/2019

Serveer deze met zalm gevulde tortelloni van inktvisinkt en je tafelgenoten zijn gegarandeerd onder de indruk. Nochtans zijn ze een makkie om klaar te maken en heerlijk met een wijnsausje.

Voor 4 personen:

500 g zwarte tortelloni met zalmvulling
1 sjalotje, gepeld en gehalveerd
1 takje tijm
enkele takjes krulpeterselie
3 preistengels
2 dl room
2 dl witte wijn
2/3de groentebouillonblokje
2 dl water
50 g hazelnoten, grofgehakt
olijfolie
peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Snijd de onderste 15 centimeter van de prei, maar laat de wortels eraan. Verwijder de buitenste harde bladeren. Was de prei grondig. Halveer de preistukken in de lengte. Giet een flinke scheut olijfolie in een pan, leg de preistukken met de snijkant naar beneden in de olie en bak lichtbruin. Draai ze om en giet er een scheutje water bij zodat de prei 1 centimeter onder water staat. Kruid met peper en zout. Zet een deksel op de pan en kook de prei gaar.
2. Verwarm het water voor de saus, doe er de groentebouillon bij en giet er ook de witte wijn bij. Voeg het gepelde sjalotje en de tijm toe en laat tot de helft inkoken. Voeg de room toe en laat opnieuw tot de helft inkoken. Kruid met peper en zout.
3. Bereid de tortelloni zoals vermeld op de verpakking. Verdeel de gebakken prei over de borden, schep er de tortelloni op en werk af met de witte wijnsaus, de hazelnoten en de krulpeterselie.