Nooit meer verschrompelde appels: zo bewaar je ze het best

doorNele Annemansop 09/10/2019

Sommige mensen bewaren hun appels op het aanrecht, anderen stoppen ze in de koelkast. Maar wat is nu de beste manier?

Appels verkrijgen hun zoetere smaak na de oogst wanneer het zetmeel in het fruit verandert in suiker. Daarom blijven ze, in tegenstelling tot andere fruitsoorten, langer vers in de koelkast. Om ze nog een langer leven te geven wikkel je zo ook het best in plastic folie. Als je geen zin hebt om ze allemaal apart te verpakken, bewaar je ze toch nog altijd het best in de koelkast. Op die manier blijven je appels zeker nog twee tot drie weken vers. Zorg er wel voor dat je ze niet te dicht bij sterk geurend voedsel zoals knoflook en uien legt. Anders nemen je appels die geur op en vermindert hun smaak.

Leg jij je appels toch liever op kamertemperatuur op het aanrecht in je keuken? Dat is niet per se slecht. Grotere en geblutste appels bewaar je zelfs het best uit de koelkast. Die hebben namelijk meer kans om zompig te worden als je ze koud bewaart.

Merk je een slechte appel op? Neem die dan zo snel mogelijk weg van bij het ander fruit. Appels produceren namelijk veel ethyleengas, het hormoon dat de vrucht laat rijpen, waardoor de rest van je fruit ook sneller rijp en rot wordt. Gelukkig vind je hier tal van geweldige recepten waarin je die overrijpe appels kan gebruiken.