On the side: gegrilde groene asperges met koolrabi en eitjes

doorRedactieop 20/04/2022

Lentefeest of zomerse barbecue op de planning? Stop maar met zoeken naar die smakelijke sidedishes. Met de salades die je deze maand in Goed Gevoel vindt kom je origineel uit de hoek. Vandaag delen we alvast een recept voor een lekker slaatje met gegrilde groene asperges, koolrabi en eitjes.

Ingrediënten:

400 gram groene asperges
3 eieren
olijfolie
peper en zout
1 koolrabi
1 citroen
1 bosje veldsla

Bereidingswijze:

1. Kook of stoom de groene asperges heel kort beetgaar. Ze moeten nog net iets te knapperig zijn. Giet af en laat ze meteen afkoelen onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.

2. Kook de eieren gedurende 9 minuten. Giet af en laat afkoelen.

3. Besprenkel de asperges met olijfolie en kruid met peper en zout. Gril alle asperges op een hete grill. Laat ze afkoelen.

4. Schil de koolrabi en rasp grof. Besprenkel de koolrabi met citroensap en olijfolie en kruid met peper en zout. Spoel de veldsla.

5. Maak een salade met de asperges, koolrabi en veldsla. Besprenkel met olijfolie, citroensap, peper en zout. Garneer met de eitjes.