One Healthy Family: zo eet ook je kind gezond vegan

doorEllen Charlotte Marieop 12/09/2017

Hoe zorg je ervoor dat ook je kind lekker en gezond vegan eet? Ellen Charlotte Marie van One Healthy Family geeft je enkele tips!

Hoe eet je op een verantwoorde manier vegan met kinderen?

 Ellen Charlotte Marie: "Mijn kinderen eten niet uitsluitend vegan. Ik bak vaak een stukje vlees voor hen of ik doe mozzarella  op hun (voor de rest) vegan en zelfgemaakte pizza. Ze eten wel heel vaak veganistisch en ik probeer hen er ook bewust van te maken hoe belangrijk het is om meer plantaardig te eten voor ons lichaam en voor onze planeet. Ik vertrouw erop dat ze later de juiste keuze zullen maken. Eender welk dieet jij of je kinderen volgen, het moet gevarieerd en evenwichtig zijn!"

 

Wat met kinderen die geen groentjes lusten?

 Ellen Charlotte Marie: "Mijn kinderen zijn ook geen grote groetenfans. Ik maak me er niet meer zo druk om en ik probeer de groenten in allerlei vormen en structuren aan de bieden. Zoals wortelspirelli, zoete aardappelfrietjes, soep, puree, groentechips...en altijd een klein beetje proeven is de boodschap de rest volgt vanzelf (hoop ik ;-))!"

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy – en cookieverklaring aangepast. Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren. Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy –en cookieverklaring gelezen te hebben.