Onfeilbaar recept voor een powersalade die barst van de smaak

doorValérie Wautersop 28/01/2019

Is je energieniveau schrijnend laag deze maand? Dan kan een stevig slaatje wonderen doen. Met superfood quinoa als basisingrediënt en veel groenten, kaas voor de calcium, verse kruiden voor de smaak en noten voor extra voedzaamheid.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

300 g bio quinoa
1 bio rode paprika, in reepjes
250 g bio kastanje champignons, in partjes
400 g vegetarische balletjes
1 rode ui, in halve maantjes
1 bol mozzarella, in blokjes
1 teentje knoflook
bosje bio peterselie
bosje bio basilicum
bosje bio bieslook
40 g bio cashewnoten
1/2 tl paprikapoeder
bio olijfolie
peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Kook de quinoa gaar zoals vermeld op de verpakking.
2. Bak de rode ui, paprika en champignons in olijfolie goudbruin. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout. Bak ook de veggieballetjes goudbruin in olijfolie.
3. Doe de verse kruiden met de look, de noten en een flinke scheut olijfolie in een blender, kruid met peper en zout en mix glad.
4. Schep de paprika, de champignons en de rode ui onder de quinoa. Verdeel over de borden, leg er de balletjes bij en schep er de kruidensaus op. Werk af met blokjes mozzarella en blaadjes
basilicum.