Ontbijt met dit snelle eitje op z'n oosters en je bent onmiddellijk wakker

doorValérie Wautersop 27/05/2019

In Israël en andere landen in het Midden-Oosten is shakshuka een geliefd ontbijtje. Het is dan ook snel klaar, een gezellig gerechtje én lekker pittig. Een smakelijke wake-up call!

Voor 4 personen:

scheut olijfolie
2 sjalotten, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, geplet
200 g spinazie
1 el tomatenconcentraat
800 g tomatenblokjes
125 g kikkererwten, uitgelekt
2 tl paprikapoeder
1/2 tl cayennepoeder
peper en zout
4 eieren
15 g koriander, grofgehakt
1 stokbrood

Zo ga je aan de slag:

1. Verhit de oven voor op 180°C.
2. Verhit een scheut olijfolie in een ovenbestendige pan op een middelhoog vuur en stoof de sjalot 1 minuut aan alvorens de knoflook toe te voegen. Stoof 1 minuut verder en voeg de spinazie toe. Laat 2 minuten slinken.
3. Voeg het tomatenconcentraat toe. Roerbak 1 minuut mee en blus vervolgens met de tomatenblokjes uit blik.
4. Voeg de kikkererwten toe en kruid met het paprikapoeder, de cayennepeper, peper en zout.
5. Maak vier kuiltjes in de saus en breek er een voor een de eieren in.
6. Schuif de pan 5 à 6 minuten in de hete oven.
7. Haal de pan uit de oven en kruid de dooiers met peper en zout. Besprenkel met koriander. Serveer met stokbrood.