Origineel bij fondue: Hasselback-aardappelen

doorValérie Wautersop 30/12/2016

Wordt het fonduestel nog eens van de zolder gehaald voor de feestdagen? Dan zijn deze Hasselback-aardappelen een origineel bijgerecht om op tafel te zetten. Look en véél kaas zijn de troeven van dit simpel maar smakelijk bijgerechtje.

Dit heb je nodig:

  • 4 grote aardappelen
  • 2 knoflookteentjes
  • Parmezaanse kaas
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes
  • boter
  • olijfolie extra vierge
  • 2 el gehakte peterselie
  • peper & zout

Zo ga je aan de slag:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de aardappelen met een scherp mes in kleine plakjes, maar zorg ervoor dat je ze niet helemaal doorsnijdt.
Stap 2: Spoel de aardappelen af onder koud water zodat de schijfjes niet meer aan elkaar plakken.
Stap 3: Snij de knoflookteentjes in dunne plakjes en verdeel de plakjes tussen de schijfjes van de aardappels. Kruid de aardappelen met peper en zout.
Stap 4: Leg de aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat en bedruppel met olijfolie. Leg op elke aardappel nog een klontje boter.
Stap 5: Zet 50 minuten in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn. Haal ze tien minuten voor het einde van de baktijd uit de oven en bestrooi ze met de paprikablokjes en de Parmezaanse kaas. Zet opnieuw in de oven tot de kaas gesmolten is.
Stap 6: Strooi er vlak voor het serveren de peterselie over.