Partyhapjes die gezond en poepsimpel maar toch decadent zijn

doorValérie Wautersop 31/12/2018

Geen geslaagd feestje zonder hapjes! En de lekkerste hapjes maak je zélf. Moeilijk is dat niet: met wat komkommer, spinazie en andere lekkernijen in de mix tover je in een wip deze gezonde, maar toch royale bites op tafel.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

1 ei
150 g spinazie, fijngehakt
300 ml melk
200 g bloem, gezeefd
1 tl bakpoeder
een handvol ijsbergsla
150 g ricotta
150 g serranoham
4 lente-uitjes, in ringen
50 g noten, grofgehakt
zonnebloemolie
peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Doe de spinazie samen met de melk, het ei en 1 el olie in een blender en mix even. Voeg de gezeefde bloem en het bakpoeder toe en kruid met peper en zout. Blend alles glad.
2. Verwarm olie in een koekenpan en bak dunne pannenkoekjes van het beslag.
3. Besmeer elke pannenkoek met ricotta en kruid met peper en zout. Beleg verder met ijsbergsla, een plakje serranoham, lente-uitjes en noten. Rol de pannenkoeken op en snijd in hapklare porties.