Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Recept van de dag: gluten- en lactosevrij Peperkoekenhuisje

doorMelanie Goethalsop 04/11/2017

Steeds meer ouders krijgen te horen dat hun kind een gluten- en/of lactose-intolerantie heeft. Gelukkig kan zoon- of dochterlief dankzij dit heerlijke recept zelfs tijdens de gezelligste periode van het jaar het buikje rond smullen!

Ingrediënten voor 1 huisje:

- 100 g rijstmeel

- 80 g tapiocameel

- 30 g maïszetmeel

- 50 g kokosbloesemsuiker

- 50 g honing

- 50 g olie

- 1/2 tl kaneel

- 3 g xanthaangom

- 1 ei

Afwerking:

- 300 g chocolade

- glazuur: 200 g poedersuiker, 3 el water, eventueel kleurstof

- eetbare versiering

Zo ga je aan de slag:

1. Doe al de ingrediënten in de keukenrobot en kneed tot een homogene massa. Dek af met plastic folie. Laat 3 uur opstijven in de koelkast.
2. Verwarm de oven voor op 180°C. Rol op een bakmat of bakpapier het deeg uit tot 3 mm dikte. Knip de patronen uit en leg deze op het deeg. Leg de stukken op 2 cm van elkaar. Bak af gedurende 10 à 15 minuten en laat vervolgens afkoelen.

Afwerking:

Snij de chocolade in kleine stukjes en smelt 1 minuut en daarna 30 seconden in de microgolfoven op 800 Watt. Roer, wacht even en roer opnieuw tot een gladde massa. Laat de chocolade even afkoelen zodat deze niet te vloeibaar wordt.
Doe de chocolade in een spuitzak. Kleef met de chocolade de stukken koek aan elkaar tot een huisje. Eerst de zij- en voorkant, daarna de zij- en achterkant. Wanneer deze stukken goed aan elkaar zitten, kleef je er het dak op, 1 stuk per keer. Je kan de stukken koek ook met suikerglazuur aan elkaar kleven.
Om het glazuur te maken, meng het water met de poedersuiker (en eventueel kleurstof). Doe het glazuur in een spuitzakje en ga op dezelfde manier tewerk als bij de chocolade.

Meer ontdekken?
'Kindertraktaties vrij van gluten, lactose en arm aan suiker' van Viviane Vaes (€ 29,00). Uitgeverij: Choosy & Delicious.
www.choosy-delicious.be.