Powerfood: pesto van broccoli met verse scampi's
Pesto van basilicum hebben we al vaak genoeg gegeten, maar van broccoli? Dat is een heel andere verhaal. Door de zachtheid van de broccoli krijg je een zachte saus die perfect matcht bij de scampi's.

Dit heb je nodig:
- 500 g penne
- 350 g scampi, gepeld, schoongemaakt
- 30 g pijnboompitten
- peper en zout
- geraspte Parmezaanse kaas
- basilicumblaadjes
Voor de pesto:
- 300 g broccoli, in roosjes
- 3 teentjes look, geperst
- 100 g geraspte Parmezaanse kaas
- 50 g pijnboompitten, geroosterd
- 3 el citroensap
- 15 cl olijfolie extra vierge
- peper en zout
Zo ga je aan de slag:
Stap 1: Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water.
Stap 2: Voor de pesto: Kook de broccoli gaar. Giet af en laat afkoelen. Doe in een blender en voeg de rest van de ingrediënten toe. Kruid met peper en zout.
Stap 3: Kruid de scampi's met peper en zout en bak ze mooi rozig in olijfolie.
Stap 3: Giet de pasta af en bewaar enkele lepels van het kookvocht. Schep de pesto onder de pasta en giet er het kookvocht bij. Schep er de scampi's en de pijnboompitten
onder. Garneer met Parmezaanse kaas en basilicum.