Powerfood van Sandra Bekkari: Zomerse salade met kikkererwten en ansjovis
Je bent niet alleen wat je eet, je voelt je ook zo. Kan jij wel wat oppeppende vibes gebruiken? Sandra Bekkari schotelt je in ons augustusnummer frisse en fruitige energieboosters voor. Hier delen we alvast een eerste recept, de rest vind je in ons nieuwe nummer.

Ingrediënten:
100 g kikkererwten • 1 puntpaprika • 3 minikomkommers • 6-tal radijsjes • 50 g salademengeling, gewassen • 6-tal ansjovisjes uit bokaal • handvol verse bladpeterselie • 1 kl za’atar
Bereiding:
1. Spoel de kikkererwten en laat ze uitlekken.
2. Snij de puntpaprika in stukjes en de komkommers en de radijsjes in schijfjes.
3. Schik de salademengeling op een bord. Lepel er de kikkererwten bij en schik er de radijsjes, stukken paprika en minikomkommer op.
4. Schik er de ansjovisjes op. Hak de bladpeterselie fijn en strooi over de salade. Werk af met de za’atar en een klein beetje olie van de ansjovisjes.