Recept: regenboogsalade
Een lekkere regenboogsalade? Daar zeggen wij geen neen tegen. Het recept vind je hier!
Bereiding: 45 min. + 1 nacht weken
Dit heb je nodig voor 4 personen:
- 250 g groene aspergepunten
- 4 mini komkommers, in de lengte in partjes
- 2 chioggia bietjes, in dunne plakjes
- bussel radijzen, in dunne plakjes
- 1 gele en 1 rode wortel, in dunne slierten
- 100 g bramen
- pitjes van 1 granaatappel
- handvol rucola
- bosje basilicum
- 200 g parelcouscous
- 2 bollen mozzarella
- 150 g groene pesto
- 30 g pijnboompitten, geroosterd
- olijfolie
- peper en zout
Voor de falafelballetjes:
- 500 g gedroogde kikkererwten
- 1 sjalotje, grof gehakt
- 1 teentje knoflook, geperst
- handvol koriander
- 1 el sesampasta
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl chilipoeder
- sesamolie
- zout
Zo maak je het:
1. Week de kikkererwten een nacht in water. Kook de parelscouscous zoals vermeld op de verpakking. Hussel de couscous met 2/3de van de pesto. Schep ze op een grote schaal.
2. Giet de kikkererwten af. Spoel ze onder koud water en laat goed uitlekken. Doe de kikkererwten in een blender en mix ze grof. Voeg de look, het sjalotje, koriander, sesampasta, komijn, chilipoeder en een snuf zout toe en mix opnieuw. Giet er een scheutje sesamolie toe en mix alles fijn. Rol kleine balletjes van het mengsel en bak ze in de friteuse goudbruin en gaar.
3. Bak de aspergepunten in olijfolie beetgaar. Kruid met peper en zout. Verdeel alle groenten en fruit mooi over de parelscouscous. Scheur de mozzarella klein en verdeel tussen de groeten en fruit. Leg er enkele falafelballetjes bij. Serveer de rest van de balletjes in een apart kommetje en geef er de resterende pesto bij.