Recept van de dag: 4 x feestelijke cocktails

doorNele Annemansop 29/12/2018

Nog inspiratie nodig voor een feestelijk drankje? Wij serveren je alvast vier toprecepten!

El Diablo

Dit heb je nodig voor 1 glas:

  • 5 cl tequila
  • 1 cl crème de cassis
  • 8 cl gingerbeer
  • 1 cl limoensap
  • 2 braambessen
  • 4 à 6 ijsblokjes

Zo ga je aan de slag:

  1. Verdeel de ijsblokjes over een glas. Giet er de tequila, het limoensap en de crème de cassis bij. Roer goed.
  2. Vul aan met het gingerbeer.
  3. Werk af met de braambessen.

Italian Summer Gin Tonic

Dit heb je nodig voor 1 glas:

  • 4 cl kruidige gin (bv. Bleu d’Argent)
  • 3 cl limoncello
  • 16 cl tonic (Mediterranean)
  • 1 schijfje of partje limoen
  • 1 takje verse rozemarijn
  • ijsblokjes

Zo ga je aan de slag:

  1. Vul een glas met ijsblokjes en giet er de gin, de limoncello en de tonic bij.
  2. Werk af met het takje rozemarijn en het schijfje of partje limoen.

Negroni

Dit heb je nodig voor 1 glas:

  • 2 cl campari
  • 2 cl rode vermout
  • 2 cl gin
  • 2 cl vers sinaasappelsap of mandarijnensap
  • 1 partje sinaasappel of 1 reepje sinaasappelschil
  • 4 à 6 ijsblokjes

Zo ga je aan de slag:

  1. Doe de ijsblokjes in een glas en giet er het sinaasappel- of mandarijnensap bij.
  2. Overgiet met de campari, de gin en de vermout.
  3. Versier het glas met het partje sinaasappel of de sinaasappelschil.

Rye Whiskey Tonic

Dit heb je nodig voor 1 glas:

  • 4 cl rye whiskey
  • 2 druppels Angostura (kruidenbitter)
  • 16 cl tonic (Elderflower)
  • enkele druppels limoensap
  • 4 partjes sinaasappel
  • ijsblokjes


Zo ga je aan de slag

  1. Knijp de partjes sinaasappel zachtjes uit in het glas. Doe ook de partjes in het glas en giet er de whiskey bij.
  2. Voeg enkele ijsblokjes toe en giet er de tonic, het limoensap en de Angostura bij.
Meer inspiratie nodig voor je feestdis? Dit recept komt uit 'Apero & co' van Colruyt, € 9,50.