Recept van de dag: Aardappelsalade met kip, groene boontjes en pistachenoten

doorValérie Wautersop 01/05/2018

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: 30 minuten à 1 uur * 583 kcal

Dit heb je nodig:

  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 200 g sperziebonen
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 g dragon
  • 1 el kappertjes
  • 2 kipfilets
  • 30 g pistachenoten
  • 1 el olijfolie
  • 1 el wittewijnazijn
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 1 centimeter. Kook ze beetgaar in gezouten water in 10 minuten.

2. Was en snij de uiteinden van de groene boontjes en snij ze in twee. Pers de teentjes knoflook en hak de dragon fijn. Hak de kappertjes grof. Snij de kipfilets in blokjes van 2 cm.

3. Rooster de pistachenootjes kort in een antikleefpan en hak ze grof. Doe de olijfolie in de pan en voeg de kippenblokjes toe. Kruid met peper en zout. Laat mooi goudbruin bakken.

4. Wanneer de aardappelen 10 minuten gekookt hebben, voeg je de groene boontjes toe laat ze nog 3 minuten meekoken. Giet af en voeg dan de aardappelen en boontjes toe aan de pan met de kip, samen met de knoflook.

5. Haal de pan van het vuur als de aardappelen mooi krokant gebakken zijn en voeg de kappertjes, dragon, wittewijnazijn en de pistachenootjes toe. Meng goed en kruid bij met peper en zout. Serveer.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 26 april (12u 's middags) tot en met donderdag 3 mei ’s middags 12 u. Levering op maandag 7 mei. Bestellen kan via deze link.