Recept van de dag: aardbei-hennep-ijslolly’s

doorLieve Claeysop 26/07/2017, laatst bijgewerkt op 18/07/2017

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Ellen Charlotte Marie

Dit heb je nodig voor 6 à 8 ijslolly’s:

• 2 koppen aardbeien (diepvries)

• 3 eetlepels kokosroom

• 2 à 3 eetlepels ahornsiroop

• 1 eetlepel hennepzaad

• 1/2 kop kokosyoghurt of andere yoghurt

• sap van 1 limoen

 

Voor de topping:

• 2 eetlepels hennepzaad

• 1/3 kop donkere chocolade, gesmolten

 

Zo ga je aan de slag:

1.   Mix alle ingrediënten in een blender en giet ze in ijslolly-vormpjes. Zet ze de hele nacht in de diepvries.

2.   Haal de ijsjes uit de vormpjes, dop ze in de chocoladesaus en dan in de hennepzaadjes.

 

Tip om je eigen chocoladesaus te maken: mix 1/2 kop gesmolten kokosolie met 1/4 kop cacaopoeder en 1/4 kop agavesiroop of een andere natuurlijke zoetmaker.

Uit ‘One Healthy Family’ van Ellen Charlotte Marie (Lannoo, € 20).