Recept van de dag: appelsoep

doorBirte Govartsop 16/05/2018

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is. Deze soep is ideaal om appelen die niet meer kraakvers zijn in te verwerken.

Dit heb je nodig:

  • 300 g gesnipperde ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 300 g oude, verrimpelde appels
  • 1 liter kippen- of groentebouillon
  • 1 koffielepel kerriepoeder
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Fruit de ui in olijfolie.

2. Was de appels en snijd ze in blokjes.

3. Voeg ze bij de ui en giet er de bouillon bij.

4. Laat garen en mix.

5. Voeg het kerriepoeder toe.

6. Kruid naar wens met peper en zout.

Tip en variatie

Wil je een feestelijke toets? Voeg bij het opdienen fijngesnipperde ham of kippenwit toe.

Meer inspiratie nodig? Dit recept komt uit 'Het Restjeskookboek' van VLACO (€ 15,99, Lannoo)