Recept van de dag: Aubergine teriyaki bowl

doorValérie Wautersop 11/12/2017

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten * 637 kcal

Dit heb je nodig:

  • 150 g jasmijnrijst
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 g gember
  • 2 wortelen
  • 2 aubergines
  • 2 lente-uitjes
  • 4 el sojasaus
  • 2 sticks honing
  • 200 g spinazie
  • 1 el sesamzaad
  • 2 el plantaardige olie
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.

2. Pers de knoflook. Schil en rasp de gember. Schil de wortelen en rasp ze met een grove rasp. Snij de aubergines in blokjes van 1,5 centimeter. Snij de lente-uitjes in ringen. Hou het witte en groene deel gescheiden.

3. Doe de helft van de knoflook, gember, sojasaus, honing en het witte deel van de lente-ui in een kom en meng goed. Dit is de teriyaki saus. Voeg de blokjes aubergine toe en meng goed.

4. Verhit de helft van de plantaardige olie in een wok of grote antikleefpan en voeg de spinazie, de sesamzaadjes en de rest van de knoflook toe. Roerbak tot de spinazie geslonken is. Kruid met peper en zout. Schep uit de wok en houd warm onder alumuniumfolie.

5. Verhit de rest van de plantaardige olie in de wok. Schep de aubergineblokjes uit de marinade en doe ze in de wok. Roerbak voor 3-4 minuten. Giet dan de rest van de marinade bij de aubergines en laat nog 1 minuut mee bakken.

6. Verdeel de rijst over kommen en schep er de gewokte spinazie, de teriyaki aubergine en de geraspte wortelen bij. Overstrooi met het groen van de lente-uitjes en serveer.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 7 december (12u 's middags) tot en met donderdag 14 december 's middags 12 u. Levering op maandag 18 december. Bestellen kan via deze link.