Recept van de dag: Avocado-limoentaart
Met ‘n bodem van amandelen en dadels en een topping van avocado en limoen is deze taart fris, maar misschien wel romiger dan een slagroomtaart. Gelukkig minus de sugar rush.
Dit heb je nodig:
Bodem
- 100 g medjouldadels
- 300 g amandelen
- 4 el ahornsiroop
- 1 tl vanillepoeder, ongezoet
- snufje zout
- 75 g kokosrasp
Vulling
- 4 flinke avocado’s
- ca. 5 limoenen
- 120 ml ahornsiroop
- snufje zout
garnering (optioneel)
- ½ avocado, om een roos van te snijden
Zo ga je aan de slag:
- Ontpit de dadels en doe ze samen met de rest van de ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine. Mix tot een
fijne massa en schep op de beklede springvorm. Druk vervolgens het amandel-dadelmengsel op de bodem uit met je vingertoppen, totdat deze helemaal bedekt is. - Maak de keukenmachine schoon. Ontpit de avocado’s, rasp de schil van de limoenen tot je ca. 7 gram hebt (rasp wat extra voor garnering) en pers het limoensap eruit tot je 100 ml sap hebt.
- Doe samen met de rest van de ingrediënten in de keukenmachine en mix alles tot een glad geheel. Schenk de puree vervolgens over de bodem uit.
- Zet de taart minimaal 2 uur in de vriezer. Laat hem voor het serveren 2 uur op temperatuur komen in de koelkast (na 1 uur kun je de taart alvast aansnijden).
Dit recept komt uit Powerfood - The Party edition van Rens Kroes.