Recept van de dag: balletjes in tomatensaus en selder

doorValérie Wautersop 02/12/2016

Elke dag serveren we je met plezier een recept dat lekker en gezond is. Vandaag een klassieker op het menu: balletjes in tomatensaus en selder.

Bereidingstijd: 30 minuten tot 1 uur * voor 4 personen * 821 kcal

Dit heb je nodig:

  • 600 gram kippengehakt
  • 3 tomaten, in blokjes
  • 400 gram tomatenblokjes (uit blik)
  • 1 stengel bleekselderij, fijngesneden
  • 2 wortelen, in blokjes
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 3 sjalotten, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 30 gram ricotta
  • 2 el paneermeel
  • 1 el tomatenpuree
  • 400 ml kippenbouillon
  • 1 el olijfolie
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 1 takje rozemarijn, afgeritst
  • 2 el gedroogde oregano
  • peper en zout

Bereiding:

  1. Fruit de ui, knoflook, bleekselderij en wortel in de olijfolie. Voeg de verse tomaten en tomatenblokjes toe en overgiet met de bouillon. Roer er de tomatenpuree onder en breng op smaak met de oregano, rozemarijn, peper en zout. Laat één uur pruttelen.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C.
  3. Meng de sjalotsnippers, ricotta en paneermeel door het gehakt. Kruid met peterselie, peper en zout.
  4. Rol balletjes uit het gehakt. Bak ze 15 minuten in de oven.
  5. Dompel de balletjes in de tomatensaus en serveer.