Recept van de dag: bananenbrood met rozijnen

doorJana Van himbeeckop 03/08/2019

Elke dag schotelen we je met plezier een nieuw recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Bereidingstijd: 1 uur

Dit heb je nodig:

  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 120 g speltmeel
  • 90 g havermeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 80 g gesmolten kokosolie
  • 100 g honing
  • kaneel naar smaak
  • 100 g rozijnen

Zo ga je aan de slag:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Pureer de bananen samen met de gesmolten kokosolie met een staafmixer.
  3. Meng er de eieren en de honing door.
  4. Voeg het het speltmeel en havermeel toe. Meng tot een glad beslag.
  5. Meng het bakpoeder en de kaneel onder het beslag.
  6. Lepel de rozijnen door het beslag.
  7. Vet een bakvorm in met kokosolie en giet het beslag erin. Je kan het brood afwerken met dunne schijfjes banaan erbovenop.
  8. Bak voor 40-45 minuten in de voorverwarmde oven (of tot een tandenstoker er droog uitkomt).
  9. Laat het afkoelen en bewaar in een luchtdichte doos.

Recept van: Fit with JVh

www.fitwithjvh.blogspot.be

www.instagram.com/fitwithjvh/