Recept van de dag: Bibimbap met quinoa en een spiegelei

doorValérie Wautersop 11/03/2020

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten * 675 kcal

Dit heb je nodig:

  • 100 g quinoa
  • 250 g champignons
  • 2 wortelen
  • 100 g spinazie
  • 3 lente-uitjes
  • 1 rode chilipeper
  • 2 eieren
  • 1 el sojasaus
  • 1 kl sesamolie
  • 1 el sesamzaad
  • 4 el arachideolie
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Breng de quinoa en per persoon 100 milliliter gezouten water aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes koken. Roer los met een vork.

2. Borstel de champignons schoon en snij in plakjes. Schil de wortelen en snij ze in balkjes. Was en snij de spinazie grof. Snij de lente-ui in ringetjes. Haal de zaadjes uit de rode chilipeper en snij heel fijn.

3. Doe 1/4de van de arachideolie in een grote antikleefpan (of wok) en bak de champignons goudbruin in 2-3 minuten. Kruid met peper en zout en schep uit de pan op een bord. Bedek met aluminiumfolie om warm te houden.

4. Doe opnieuw 1/4de van de arachideolie in de pan en roerbak de wortelen voor 4 minuten. Schep mee op het bord met de champignons.

5. Doe 1/4de van de arachideolie in de pan en stoof de spinazie samen met de chilipeper aan tot de spinazie geslonken is. Schep ook op het bord (Tip: hou de groenten gescheiden voor een authentieke bibimbap).

6. Doe de rest van de arachideolie in de pan en bak per persoon een spiegelei. Kruid met peper en zout.

7. Meng de sojasaus en sesamolie door de quinoa en schep in serveerkommetjes. Schik hierover de groenten en het spiegelei. Overstrooi met de lente-ui en sesamzaadjes.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 5 maart (12u 's middags) tot en met donderdag 12 maart middags 12 u. Levering op maandag 16 maart. Bestellen kan via deze link.