Recept van de dag: bietensoep met appel

doorNele Annemansop 09/03/2019

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Dit heb je nodig voor 1,5 liter soep:

  • 3 appels
  • 1,5 ui
  • 750 gram rode biet, in kleine blokjes
  • 1,5 knoflookteentje, gepeld
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 3 theelepels komijnzaad
  • 1,5 theelepel gemalen
  • koriander
  • 1,5 theelepel gemalen kaneel
  • 1 theelepel gemalen gember
  • rasp en sap van 1,5 limoen
  • 1,5 liter water
  • 1 gevogeltebouillonblokje
  • blaadjes van 8 munttakjes
  • 300 gram kokosyoghurt
  • peper en zeezout

Zo ga je aan de slag:

1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

2. Snijd de appels en de uien in vier stukken. Verwijder de klokhuizen van de appels.

3. Doe de rode biet in een kom en voeg de appels, uien en fijngesneden knoflook toe. Sprenkel de olie erover en hussel goed door elkaar. Doe alles in een ovenschaal, breng op smaak met peper en zout en bak 35 minuten in de voorverwarmde oven.

4. Doe de geroosterde groenten, komijn, koriander, kaneel, gember, rasp en sap van de limoen samen met het water en het bouillonblokje in een kookpot. Mix alles.

5. Breng de soep zachtjes aan de kook en laat vijf minuten doorkoken.

6. Hak de muntblaadjes fijn en roer ze door de yoghurt.

7. Serveer de soep met een lepel muntyoghurt erin en bestrooi met muntblaadjes.

Dit recept komt uit 'Goesting in gezondheid’, verschenen bij M-Books (Standaard Uitgeverij) en kost € 24,99. Voor meer info: www.standaarduitgeverij.be.