Recept van de dag: Biryani met scampi's en spinazie

doorValérie Wautersop 06/03/2019

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten * 625 kcal

Dit heb je nodig:

  • 1 ui
  • 20 g gember
  • 150 g spinazie
  • 2 kl currypoeder
  • 16 scampi's
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 150 g jasmijnrijst
  • 30 g rozijnen
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 2 el arachideolie
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Snij de ui fijn. Schil en rasp de gember. Hak de spinazie grof.

2. Verhit de helft van de arachideolie in een grote antikleefpan op een hoog vuur. Voeg de ui, de gember, het currypoeder, peper en zout toe. Roerbak 2 minuten. Voeg de scampi's toe en roerbak ze 3 minuten. Schep de scampi's uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.

3. Verhit de rest van de arachideolie in de pan en voeg de tomatenpuree en rijst toe, roer goed om.

4. Schenk per persoon 225 milliliter water in de pan. Breng het geheel aan de kook en voeg rozijnen toe en verkruimel er de kippenbouillon bij.

5. Dek af en laat 10 minuten sudderen op een laag vuur tot de rijst gaar is. Roer de gebakken scampi's en de spinazie door de rijst. Laat kort verdergaren tot de spinazie geslonken is.

6. Kruid eventueel bij met peper en zout. Verdeel de Biryani met de scampi's over de borden.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 28 februari (12u 's middags) tot en met donderdag 7 maart middags 12 u. Levering op maandag 11 maart. Bestellen kan via deze link.