Recept van de dag: Blinde vink met witloof en knolselderpuree

doorValérie Wautersop 24/09/2019

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten * 584 kcal

Dit heb je nodig:

  • ½ knolselder
  • 300 g bloemige aardappelen
  • 3 stronkjes witloof
  • 2 blinde vinken
  • 3 el melk
  • 2 el boter
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Schil de knolselder en aardappelen en snij in gelijke blokjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water. Giet af.

2. Halveer het witloof, kruid met peper en zout. Smelt de helft van de boter in een pan en bak het witloof 4 min. aan elke kant. Zet half onder met water en zet een deksel op de pan. Laat 10 min. op een zacht vuurtje garen.

3. Smelt de rest van de boter in een pan en kleur de blinde vinken eerst kort aan op een hevig vuur en verlaag dan het vuur en laat ze verder garen.

4. Pureer de knolselder en aardappelen met de melk, de rest van de boter, peper, zout en nootmuskaat.

5. Serveer de knolselderpuree met het witloof en de blinde vinken.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 19 september (12u 's middags) tot en met donderdag 26 september middags 12 u. Levering op maandag 30 september. Bestellen kan via deze link.