Recept van de dag: Brandade van vis en prei
Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: 30 minuten à 1 uur * 689 kcal
Ingrediënten:
500 g bloemige aardappelen
300 g vismengeling
2 preien
1 tomaat
10 g bieslook
2 el olijfolie extra vierge
1 el boter
200 ml melk
snufje nootmuskaat
peper en zout
Bereiding:
1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
2. Doe de melk in een kookpotje en warm op. Kruid de vismengeling met peper en zout en leg deze in de melk. Zet het vuur zacht, zodat de melk niet kookt. Laat 6 minuten garen.
3. Was en halveer de prei en snij dan in fijne halve ringen. Smelt de boter in een pan en stoof de prei op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.
4. Snij de tomaat in blokjes en snij de bieslook in fijne ringetjes.
5. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de gestoofde prei, de extra vierge olijfolie, de helft van de bieslook, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
6. Schep de vis uit de melk en meng voorzichtig door de aardappelpuree en voeg eventueel nog enkele eetlepels van de melk toe, zodat de puree mooi romig wordt.
7. Serveer de brandade eventueel in een serveerring of schep zo op de borden. Werk af met tomatenblokjes en de rest van de bieslook.
Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 9 januari (12u 's middags) tot en met donderdag 16 januari middags 12 u. Levering op maandag 20 januari. Bestellen kan via deze link.