Recept van de dag: broccoli ovenhapjes

doorNele Annemansop 24/11/2018

Deze ovenhapjes zijn niet vriendelijk voor je portefeuille, maar ook voor je lijn. Kortom, ideaal als voorgerecht of middagmaal.

© Bram Debaenst

Voor 4 personen * bereidingstijd: 1 uur * 159,8 kcal (per persoon)

Dit heb je nodig:

  • 240 g broccoli, vers of diepvries
  • 80 g geraspte kaas, light
  • 2 eieren
  • 60 g broodmix, volkoren
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Was de verse broccoli en snij de broccoli in roosjes.
  3. Doe de broccoli samen met een bodempje water in een microgolfbestendige kom en dek af (met een bord, deksel of microgolffolie). Stoom de roosjes gedurende ongeveer 15 minuten in een microgolfoven.
  4. Verwijder na het stomen het overtollige vocht van de broccoli.
  5. Voeg alle ingrediënten samen in een grote kom en meng goed door elkaar.
  6. Bekleed een ovenplaat met bakpapier.
  7. Vorm met je handen bolletjes van het mengsel en duw ze lichtjes plat op het bakpapier.
  8. Plaats de ovenplaat 25 minuten in de voorverwarmde oven. Keer de hapjes na 15 minuten een keer om.
  9. De ovenhapjes zijn klaar eenmaal ze mooi goudbruin zijn.
  10. Smakelijk!

Meer inspartie nodig? Dit recept komt uit boek: 'De klok rond lekker en gezond voor 6 euro' van Babs Vandervoort & Ilse Cornelis (Borgerhoff & Lamberigts, € 14,95).