Recept van de dag: broodpizza

doorValérie Wautersop 04/12/2016

Elke dag serveren we je met plezier een recept dat lekker en gezond is. Vandaag bewijzen we dat pizza ook origineel uit de hoek kan komen.

Bereiding: 25 minuten * voor 4 personen * 689 kcal

Dit heb je nodig:

1 groot artisanaal stokbrood 400 ml tomatensaus
250 g kleine mozzarellabolletjes 240 g lamsgehakt
1 aubergine
10 kerstomaatjes
50 g rucola
2 el olijfolie
3 el Italiaanse kruiden versgemalen peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Bak het lamsgehakt in een droge pan gaar. Haal het uit de pan en bak de sneetjes aubergine in dezelfde pan bruin.
3. Snij het stokbrood in de lengte midden- door. Bestrijk beide broodbodems met de tomatensaus en schik er het lamsgehakt, de schijfjes aubergine, de gehalveerde kerstomaatjes en de mozzarella op. Kruid met de Italiaanse kruiden, versgemalen peper en een weinig zout.
4. Bak de pizza's onder de grill of in de oven in 5 à 8 minuten knapperig bruin.
5. Serveer onmiddellijk met wat raketsla.