Recept van de dag: Butternut Lasagna

doorValérie Wautersop 04/01/2019

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: 30 minuten à 1 uur * 736 kcal

Dit heb je nodig:

  • ½ flespompoen
  • 125 g champignons
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g kippengehakt
  • 250 ml tomatenpassata
  • 2 kl Provençaalse kruiden
  • 1½ bol mozzarella
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snij de flespompoen in plakjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de plakjes flespompoen. Bedruppel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Draai de plakjes halverwege om.

2. Borstel de champignons schoon en hak ze in fijne stukjes. Je kan dit ook in een keukenrobot doen. Snij de ui fijn en pers de knoflook.

3. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de ui en knoflook 3 minuten aan. Voeg het gehakt en de champignons toe. Laat 5 minuten garen op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

4. Voeg de tomatenpassata toe en roer goed om. Laat goed inkoken, zodat het zeker niet te waterig wordt. Kruid met de Provençaalse kruiden en peper en zout.

5. Snij 1/3de van de mozzarella in blokjes en roer door de saus. Snij de rest van de mozzarella in plakjes. Neem een ovenschaal en schik er telkens een laag saus en een laag pompoen in. Eindig met een laag plakjes mozzarella. Zet nog 15 minuten in de voorverwarmde oven en laat nog kort gratineren onder de grill en serveer.