Recept van de dag: Caesar salade met gegrilde kip

doorValérie Wautersop 12/06/2019

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten * 737 kcal

Dit heb je nodig:

  • 1 stokbroodje
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g parmezaan
  • 2 kipfilets
  • 3 little gems
  • 125 g kerstomaten
  • 20 g parmezaanschilfers
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl wittewijnazijn
  • 3 el mayonaise
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij het stokbrood in gelijke blokjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.

2. Pers de knoflook. Meng de wittewijnazijn met de mayonaise, de knoflook en de geraspte parmezaan in een kommetje. Kruid met peper en zout. Voeg eventueel nog een klein scheutje water toe voor een mooie lopende saus.

3. Halveer de kipfilets overlangs, zodat je mooie platte stukken hebt. Bestrijk ze met de rest van de olijfolie en kruid met peper en zout. Verwarm een grillpan en bak de kipfilets 3 minuten aan elke kant. Snij de kipfilets in reepjes en bewaar onder aluminiumfolie.

4. Was en scheur de little gems in stukken en doe ze in een grote kom. Meng er de helft van de dressing door. Verdeel de sla over borden. Snij de kerstomaten in kwartjes.  Verdeel de croutons, gegrilde kipreepjes en kerstomaten over de borden. Druppel de rest van de dressing over de borden, werk af met de parmezaanschilfers en serveer.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 6 juni (12u 's middags) tot en met donderdag 13 juni middags 12 u. Levering op maandag 17 juni. Bestellen kan via deze link.