Recept van de dag: Caesar salade met parmezaancroutons

doorValérie Wautersop 17/04/2019

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten * 590 kcal

Dit heb je nodig:

  • 1 stokbroodje
  • 40 g parmezaan
  • 2 eieren
  • 1 teentje knoflook
  • 3 little gems
  • 125 g kerstomaten
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl wittewijnazijn
  • 3 el mayonaise
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij het stokbrood in gelijke blokjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Strooi de helft van de parmezaan over de croutons. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.

2. Leg de eieren in een steelpannetje en zet onder met water. Breng het water aan de kook en laat 6 minuten koken. Laat de eieren schrikken onder koud water.

3. Pers de knoflook. Meng de wittewijnazijn met de mayonaise, de knoflook en de rest van de parmezaan in een kommetje. Kruid met peper en zout. Voeg eventueel nog een klein scheutje water toe voor een mooie lopende saus.

4. Was en scheur de little gems in stukken en doe ze in een grote kom. Meng er de helft van de dressing door. Verdeel de sla over borden. Snij de kerstomaten in kwartjes. Pel de eieren en halveer ze. Schik op ieder bord 2 halve eieren. Verdeel de parmezaancroutons en kerstomaten over de borden. Druppel de rest van de dressing over de borden en serveer.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 11 april (12u 's middags) tot en met donderdag 18 april middags 12 u. Levering op dinsdag 23 april. Bestellen kan via deze link.