Recept van de dag: Cannelloni gevuld met broccoli en vegan parmezaan
Elke dag serveren je een recept dat zowel lekker als gezond is.

Dit heb je nodig voor 2 personen:
- 8 cannellonibuisjes
- 75 g cashewnoten
- 250 g broccoli, in roosjes
- zeste van 1⁄2 biocitroen
- 1⁄4 bosje basilicum, gesnipperd
- 3 eetlepels vegan parmezaan (recept hieronder) olijfolie
- peper en zout
Voor de saus
- 2,5 dl sojaroom
- 2 koffielepels tomatenpuree
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1⁄2 koffielepel oregano peper en zout
Voor de vegan parmezaan
- 100 g cashewnoten
- 3 eetlepels edelgistvlokken peper en flink wat zout
Zo ga je aan de slag:
Canneloni
- Kook de cashewnoten 30 minuten in gezouten water. Giet ze af en mix ze grof.
- Kook de broccoliroosjes 3 minuten, giet ze af en pureer ze grof.
- Vermeng de noten met de broccoli en kruid ze met citroenzeste, basilicum, peper en zout. Vul de buisjes met het broccolimengsel.
- Verwarm de oven voor op 160 °C.
- Verwarm de sojaroom kort met de tomatenpuree en de knoflook. Kruid de saus met oregano, peper en zout.
- Bedek de bodem van een ingevette ovenschaal met wat saus, leg de buisjes op de saus en giet de rest van de saus op de buisjes.
- Strooi er wat vegan parmezaan over en dek de ovenschaal af, bijvoorbeeld met wat aluminiumfolie.
- Bak de cannelloni 30 minuten, haal de folie of het deksel eraf en laat het gerecht nog 15 minuten bakken.
Vega parmezaan
- Maal de cashewnoten samen met de edelgistvlokken.
- Breng het strooisel op smaak met peper en zout.
