Recept van de dag: Cannelloni gevuld met broccoli en vegan parmezaan

doorNele Annemansop 26/10/2019

Elke dag serveren je een recept dat zowel lekker als gezond is.

© Heikki Verdurme

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 8 cannellonibuisjes
  • 75 g cashewnoten
  • 250 g broccoli, in roosjes
  • zeste van 1⁄2 biocitroen
  • 1⁄4 bosje basilicum, gesnipperd
  • 3 eetlepels vegan parmezaan (recept hieronder) olijfolie
  • peper en zout

Voor de saus

  • 2,5 dl sojaroom
  • 2 koffielepels tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1⁄2 koffielepel oregano peper en zout

Voor de vegan parmezaan

  • 100 g cashewnoten
  • 3 eetlepels edelgistvlokken peper en flink wat zout

Zo ga je aan de slag:
Canneloni

  1. Kook de cashewnoten 30 minuten in gezouten water. Giet ze af en mix ze grof.
  2. Kook de broccoliroosjes 3 minuten, giet ze af en pureer ze grof.
  3. Vermeng de noten met de broccoli en kruid ze met citroenzeste, basilicum, peper en zout. Vul de buisjes met het broccolimengsel.
  4. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  5. Verwarm de sojaroom kort met de tomatenpuree en de knoflook. Kruid de saus met oregano, peper en zout.
  6. Bedek de bodem van een ingevette ovenschaal met wat saus, leg de buisjes op de saus en giet de rest van de saus op de buisjes.
  7. Strooi er wat vegan parmezaan over en dek de ovenschaal af, bijvoorbeeld met wat aluminiumfolie.
  8. Bak de cannelloni 30 minuten, haal de folie of het deksel eraf en laat het gerecht nog 15 minuten bakken.

Vega parmezaan

  1. Maal de cashewnoten samen met de edelgistvlokken.
  2. Breng het strooisel op smaak met peper en zout.
Meer inspiratie nodig? Dit recept komt uit 'Vandaag vegan!', Kristin Leybaert & Miki Duerinck (Manteau, € 22,50).