Recept van de dag: Caponata met kabeljauw

doorValérie Wautersop 25/06/2019

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten * 359 kcal

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 1 el kappertjes
  • 10 g basilicum
  • 2 kabeljauwfilets
  • 2 el olijfolie
  • 2 el balsamico
  • peper en zout

 Bereiding:

1. Snij de ui in halve ringen. Pers de knoflook. Snij de aubergine in blokjes van 1 cm. Snij de paprika in blokjes.

2. Verhit de helft van de olijfolie in een grote antikleefpan. Voeg de ui, aubergine, knoflook en rode paprika toe en laat garen op een zacht vuur, kruid met peper en zout en roer regelmatig.

3. Voeg na 8 minuten de kappertjes en de balsamico toe en laat nog 10 minuten verdergaren.

4. Snij de basilicum fijn. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan. Kruid de kabeljauwfilets met peper en zout. Bak ze 3-4 minuten op elke kant.

5. Meng de basilicum door de caponata. Schep in diepe borden en serveer de gebakken kabeljauw erbovenop.

 

Tip: TIP: Dit is een koolhydraatarme maaltijd. Wil je er toch een extra vulproduct bij serveren, serveer dan met couscous of bulgur.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 20 juni (12u 's middags) tot en met donderdag 27 juni middags 12 u. Levering op maandag 1 juli. Bestellen kan via deze link.