Recept van de dag: Carpaccio van rode biet met sinaasappel en feta

doorValérie Wautersop 29/11/2016

Elke dag serveren we je met plezier een recept dat lekker en gezond is. Vandaag op het menu: een heerlijke carpaccio van rode biet.

Purple Pumpkin

Bereiding: minder dan 30 minuten * Calorieën: 477 kcal * Voor 4 personen

Dit heb je nodig:

  • 2 rode bieten, gekookt en geschild
  • 75 g veldsla
  • 2 sinaasappels, geschild
  • 100 g cashewnoten, grof gehakt
  • 100 g feta
  • 6 el olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze:

1. Snij de rode bieten en de sinaasappels in flinterdunne plakjes.
2. Schik de plakjes rode biet over de borden en leg hierover de sinaasappelplakjes. sprenkel er 2 eetlepels olijfolie over en kruid bij met peper en zout.
3. Meng 4 eetlepels olijfolie met de mosterd en kruid bij met peper en zout. meng deze dressing onder de veldsla. verdeel de blaadjes veldsla over de borden en kruimel er de feta over.
4. Werk af met de cashewnoten en serveer.