Recept van de dag: Chili con carne

doorValérie Wautersop 29/12/2016

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat lekker en gezond is.

Voor 4 personen * bereidingstijd: 30 minuten à 1 uur * 300 kcal

Dit heb je nodig:
• 400 g americain natuur
• 6 tomaten, ontveld en in blokjes
• 2 uien, fijngesnipperd
• 2 teentjes knoflook, uitgeperst
• 1 groene paprika, in blokjes
• 1 rode paprika, in blokjes
• 350 g kidneybonen
• 250 ml groentebouillon
• 1 el olijfolie
• 1 el paprikapoeder
• 1 tl chilipoeder
• 1 tl komijnpoeder
• 1 tl oregano, fijngehakt

Zo ga je aan de slag:
1. Stoof de uisnippers samen met de knoflook aan in de olijfolie.
2. Bak hierin de americain natuur rul en breng op smaak met oregano, paprika-, chili- en komijnpoeder.
3. Voeg de tomatenblokjes en groentebouillon toe. Laat 20 minuten sudderen op een middelhoog vuur.
4. Voeg de paprika’s toe en laat 10 minuten verder sudderen.
5. Voeg de bonen toe en laat mee opwarmen. Haal van het vuur.
Extra tip: lekker met rijst of brood.