Recept van de dag: Snelle chili sin carne

doorValérie Wautersop 02/10/2017

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten * 438 kcal

Dit heb je nodig:

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • ½ blik rode bonen
  •   ½ groentebouillonblokje
  • 1 kl komijn
  • ½ kl chilivlokken
  •   ½ blikje tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 10 g koriander
  • ½ limoen
  • 2 tortilla's
  • 40 g cheddarkaas
  • 1 el arachideolie
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Snij de ui in plakjes en de rode paprika in blokjes. Laat de bonen uitlekken. Kook per persoon 250 milliliter water en los er de groentebouillon in op.

2. Doe de arachideolie in een grote kookpot en stoof de ui en paprika aan. Voeg de komijn en de helft van de chilivlokken toe, laat 1 minuut meestoven en voeg dan de tomatenpuree toe. Bak opnieuw 1 minuut en voeg dan de tomaten in blik, de suiker, de rode bonen en de bouillon toe. Breng aan de kook en laat goed doorkoken.

3. Pluk de blaadjes koriander en pers het sap van de limoen. Warm de tortilla's op in een droge pan of in de microgolfoven. Snij in partjes. Bewaar onder aluminiumfolie om warm te houden.

4. Proef en breng de chili op smaak met limoensap en eventueel nog extra chilivlokken, peper en zout. Serveer met de warme tortilla's en overstrooi met koriander en cheddar.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 28 september (12u 's middags) tot en met donderdag 5 oktober 's middags 12 u. Levering op maandag 9 oktober. Bestellen kan via deze link.