Recept van de dag: Chili sin carne met gepofte zoete aardappel

doorValérie Wautersop 07/08/2019

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten * 717 kcal

Dit heb je nodig:

  • 2 zoete aardappelen
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 1 blik zwarte bonen
  • 10 g koriander
  • 1 kl komijn
  • 1 blik tomatenblokjes
  • ½ potje lichte zure room
  • 40 g cheddarkaas
  • 1 el arachideolie
  • 1 kl suiker
  • 1 kl cayennepeper
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de zoete aardappelen snij ze overlangs in twee. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg er de zoete aardappelen met de snijkant naar beneden op het bakpapier. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven.

2. Snij de ui fijn. Snij de rode paprika in blokjes. Laat de zwarte bonen uitlekken. Pluk de blaadjes koriander.

3. Verhit de arachideolie in een grote kookpot en stoof de ui en de paprika aan. Voeg de komijn en de helft van de cayennepeper toe, laat 1 minuut meestoven en voeg dan de tomatenblokjes, de zwarte bonen en de suiker toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten pruttelen.

4. Proef en breng de chili op smaak met peper en zout en eventueel nog extra cayennepeper. Snij de zoete aardapppelen open en schep er de zure room op. Serveer de chili met de geraspte cheddar, zoete aardappel en de koriander erover gestrooid.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 1 augustus (12u 's middags) tot en met donderdag 8 augustus middags 12 u. Levering op maandag 12 augustus. Bestellen kan via deze link.