Recept van de dag: chocoladeballetjes

doorBirte Govartsop 29/06/2019

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is. Deze chocoladeballetjes komen uit 'Het Keto Plan', het nieuwe boek van Julie Van den Kerchove, waarin ze ons laat kennismaken met de ketokeuken: een pure keuken rijk aan gezonde vetten en groenten, aangevuld met kleine porties kwaliteitsvol gevogelte en vis.

© Heikki Verdurme

Voor 16 kleine balletjes * bereidingstijd: 45 minuten * 125 kcal

Dit heb je nodig:

• 1 1/2 kop (150 g) kokosrasp (of kokosschilfers), ongezoet

• 1 kop (250 g) amandelpasta

• 2 el kokosbloem

• 2 el cacaopoeder, ongezoet

• pure vloeibare stevia, naar smaak (of 1 el rauwe honing)

• een flinke snuf zeezout

Voor de afwerking:

• cacao nibs, fijngehakt

Zo ga je aan de slag:

1. Mix alle ingrediënten tot een plakkerig deeg in de keukenmachine.

2. Plaats het deeg een kwartier in de diepvries, tot het stevig genoeg is om er balletjes van te rollen.

3. Bedek een groot bord of een bakplaat met bakpapier.

4. Schep zestien gelijke porties op het bord, eventueel met behulp van een mini-ijslepel of maatlepel. Rol voorzichtig tot balletjes. Werk de balletjes af met fijngehakte cacao nibs (of fijngehakte amandelen, kokosrasp, hennepzaadjes ...)

5. Plaats de balletjes nog eens een kwartier of langer in de diepvries tot ze hard genoeg zijn.

Tips

- De kokosbloem kan je ook vervangen door gemalen lijnzaad.

- Geen fan van amandelpasta? Gebruik dan pindakaas, cashewboter of andere notenpasta.

Meer inspiratie nodig? Dit recept komt uit 'Het Keto Plan' van Julie Van den Kerchove (€ 24,99, Lannoo). Meer info: www.lannoo.be.