Recept van de dag: chocomousse-speculaastaart

doorBirte Govartsop 06/10/2018

Als we zondigen, doen we het meteen goed. Bijvoorbeeld met deze heerlijke en - niet onbelangrijk - supereenvoudige taart!

Dit heb je nodig:

  • 400 g melkchocolade
  • 250 g Planta (om te smeren)
  • 3 eieren
  • 1 el fijne suiker
  • 1 pak kleine speculaasjes

Zo ga je aan de slag:

1. Laat de boter en chocolade au bain marie smelten.

2. Klopt de eiwitten stijf - je moet de kom ondersteboven kunnen houden - en mix de eigelen met de suiker tot het mengsel bijna wit ziet. Voeg de gesmolten chocolade toe aan het eigeelmengsel en spatel er tenslotte het stijfgeklopte eiwit door.

3. Neem een glazen (oven)schotel. Bekleed de bodem en zijkanten met speculaasjes en giet vervolgens het chocolademengsel erin. Zet de schotel in de koelkast en laat een nachtje opstijven.